Ik heb het genoegen gehad om de Sony FE 24-50mm F2.8 G lens gedurende enkele weken te testen, en ik moet zeggen dat mijn ervaring ronduit indrukwekkend was.
De autofocus van deze lens verdient een speciale vermelding. Snel, nauwkeurig en vrijwel geruisloos, het maakt het vastleggen van zowel foto's als video's een moeiteloze ervaring. Vooral bij videografie is de snelle en stille autofocus een onschatbare troef.
Ik heb deze lens voornamelijk gebruikt voor het maken van close-up portretten, en ik was verbluft door de resultaten. Elk detail wordt met verbazingwekkende scherpte vastgelegd, waardoor mijn foto's tot leven kwamen.
Ondanks zijn krachtige prestaties is de Sony FE 24-50mm F2.8 G lens opmerkelijk compact en lichtgewicht. Het voelt stevig en premium aan.
Het is de perfecte metgezel voor fotografen die vaak onderweg zijn.
En laten we het prachtige bokeh-effect niet vergeten dat deze lens produceert. Subtiel en professioneel, het voegt een artistiek tintje toe zonder af te leiden van het hoofdonderwerp. Het resultaat zijn beelden die niet alleen scherp zijn, maar ook visueel boeiend.
Een bijkomend voordeel van de Sony FE 24-50mm F2.8 G lens is het vaste diafragma van f/2.8. Dit betekent dat het diafragma gelijk blijft, zelfs bij het zoomen, wat zorgt voor consistente belichting en optimale prestaties in verschillende situaties. Dit maakt de lens uiterst veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan fotografische toepassingen.
Kan ik dan niets nadeligs benoemen?
Dat zou dan toch de prijs zijn, ondanks de geweldige prestaties van deze lens, blijft het enorm veel geld.
Pluspunten
- Scherpte
- Autofocus snelheid
- Gewicht